top of page

Sales Manager Energieopslag

Location

Hengelo, Netherlands

Employment type

Full-Time

Wil jij werken binnen de driehoek sales, ondernemerschap en duurzaamheid? Zoek jij een commerciële sleutelrol op strategisch, tactisch en operationeel niveau en weet jij lange termijn relaties op te bouwen? Binnen SmartGrid zoeken we een Sales Manager met een passie voor de energietransitie!


Wat ga je doen?


Als Sales Manager sta je opgesteld voor de uitbouw van het commerciële succes van Smartgrid. Je verdiept je in de markt, klanten, producten en zorgt voor een verkoopstrategie. Met een grote vrijheid en zelfstandigheid weet jij klanten uit te bouwen en nieuwe relaties te binden. Je bevindt je op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Het veelzijdige takenpakket maakt deze functie dynamisch en uitdagend, zeker omdat een gemiddelde ordergrootte al snel boven de 500K ligt.

Je weet de behoefte van de klant te achterhalen, en bent in staat om de juiste oplossingen aan te dragen. Duurzaamheid en elektrificatie zijn belangrijke onderwerpen van gesprek. Op basis van jouw technische en commerciële kennis weet jij klanten te overtuigen van het onderscheidende vermogen van SmartGrid en kom je samen tot oplossingen.

Samen met de CCO, de Sales Coordinator & Sales Assistent bouwen jullie verder aan het succes van SmartGrid!


Taken en verantwoordelijkheden:

- Het ontwikkelen van sales strategieën die haalbaar, schaalbaar en realistisch zijn

- Het bezoeken van prospects en klanten en het vertegenwoordigen van Smartgrid op beurzen en netwerk events

- Het geven van presentaties en workshops bij bestaande relaties en prospects

- Acquireren van nieuwe partners; denk hierbij aan het uitbouwen van een netwerk aan installateurs en andere relevante partners in de keten

- Onderhouden en uitbouwen van bestaande relaties; je bent volledig op de hoogte van de ontwikkelingen van jouw klanten


Over SmartGrid


SmartGrid ontwikkelt volledige autonome energieopslagsystemen op basis van schone, schaalbare en veilige techniek. In deze groeiende en dynamische markt is ons team van engineers, in combinatie met de volledige productie in de regio, in staat om snel en flexibel op marktvragen in te spelen.

Als onderdeel van de Koolen Industries Groep spelen we ook een belangrijke rol in bredere projecten in de wereld van o.a. schone en hernieuwbare energie, in combinatie met eigen laadpalen, zonnepanelen en andere elektromechanische systemen.

De toepassingen zijn oneindig, en daarin heb jij een sleutelrol.


Wie ben jij?


Je hebt een passie voor sales en duurzaamheid en wil bijdragen aan de energietransitie. Je hebt ervaring binnen de B2B en hebt kennis van technische systemen. Je bent proactief, resultaatgericht en werkt gestructureerd. Met een natuurlijke flair en je eigen persoonlijkheid weet jij lange termijn relaties op te bouwen. Presenteren kan jij van nature en je weet klanten goed mee te nemen in het rendement van de oplossing. Je hebt affiniteit met duurzaamheid en bent in staat om dit thema uit te dragen naar klanten.


Van een Sales Manager verwachten we ook dat je het volgende met je meebrengt:


• HBO+ niveau verkregen door opleiding en/of werkervaring

• Communicatief goed onderlegd

• Goede beheersing van de Nederlandse- en Engels taal

• Zelfredzaam en een ruim verantwoordelijkheidsgevoel

• Van nature een echte netwerker

• In het bezit van een rijbewijs B


Wat bieden wij?


Bij SmartGrid krijg je de kans om jouw talent én passie in te zetten voor iets wat er echt toe doet: de transitie naar een toekomst vol duurzame energie.


Maar ook:

• Een goed salaris (passend bij jouw kennis, kunde en ervaring)

• Een dienstverband voor 40 uren per week

• De mogelijkheid tot het volgen van relevante opleidingen en/of cursussen

• Een telefoon, laptop en auto van de zaak


bottom of page