Off-Grid Wonen

Energieopslagsystemen vormen de kern van micronetwerken, waar ze lokale hernieuwbare energie direct verbinden met de elektriciteitsvraag. Zo bieden ze een emissievrije en stille off-grid-ervaring.

“SmartGrid is het hart van ons lokale micronetwerk. We kunnen niet zonder. Anders is het beeld niet compleet.”

– Edwin Blom, Basecamp Ecoresorts

Hoe het werkt

Volledig onafhankelijk van het net. Zo kun je dat doen:

Zonne-energie

Zonnepanelen zijn je eerste stap in de richting van je eigen energiesysteem. Je bouwt je eigen energiecentrale, en je bent onafhankelijk van het net geworden.

Opslaan voor later gebruik

Maar de zon schijnt niet altijd. En dan wil je ook stroom hebben. Door je eigen opgewekte zonnestroom op te slaan, kun je dit gebruiken op de momenten dat de zon niet schijnt.

Slimme software

Door je energiesysteem slim aan te sturen, behaal je een hoger efficiëntie. Als de zon schijnt, laadt de batterij extra snel op, en als er wat wolken overkomen, gaat die snelheid omlaag.

Duurzame energieopslag voor autonomie

SmartGrid maakt uitsluitend gebruik van moderne LFP-batterijceltechnologie, waarbij wordt voldaan aan de hoogste prestatie-, ethische en milieunormen. Met ingebouwde input/output-verbindingen, omvormers en technologie die op afstand kan worden gebruikt, slaan onze systemen moeiteloos elektriciteit uit diverse bronnen op en leveren ze op maat gemaakte outputniveaus voor verschillende off-grid toepassingen, waardoor betrouwbaarheid het hele jaar door wordt gegarandeerd.

Case Study

Basecamp Ecoresorts gebruikt onze systemen om hun lokale micronetwerk van stroom te voorzien.

Play Video

Gebruiksvriendelijke bediening

Er is geen gespecialiseerde kennis vereist om de kracht van de off-grid oplossingen van SmartGrid te benutten. Onze gebruiksvriendelijke software maakt installatie en beheer een fluitje van een cent, toegankelijk via een ingebouwd touchscreen-display of op afstand vanaf elke computer en onderweg.

Duurzame investering,
Slim rendement

Investeren in duurzaamheid gaat niet alleen over het redden van de planeet; het is een strategische zet die financieel rendabel is. Doormiddel van subsidies, energiehandel en verbeterde efficiëntie kan je terugverdientijd erg kort zijn. 

Scroll to Top