Ontvang tot 20% subsidie op zakelijke batterijsystemen met SSEB & EIA!

> Gelijk weten hoeveel subsidie jij kan krijgen?

Op dinsdag 5 maart a.s. gaat de Subsidie Schoon en Emissieloos Bouwen (SSEB) open voor bouwbedrijven en verhuurbedrijven voor bouwinfrastructuur. Door de SSEB te combineren met de Energie Investeringsaftrek (EIA), kun je tot wel 20% van de aanschafprijs van een batterijopslagsysteem terug krijgen. 

De maarliefst 36 miljoen euro aan beschikbare subsidie klinkt veel, maar het is zaak om snel actie te ondernemen. Ook dit jaar wordt er weer veel animo verwacht. 

Om in aanmerking te komen voor de subsidie, moet jouw bedrijf voldoen aan specifieke voorwaarden, waaronder SBI-codes en een minimale batterijcapaciteit van 50 kWh.

Hoeveel subsidie kun je verwachten? 

Afhankelijk van de situatie kun je tot 20% van de oorspronkelijke aankoopprijs excl. btw terugkrijgen. De SSEB subsidie krijg je over de meerkosten van een batterij ten opzichte van een niet-duurzaam alternatief.

Een midden- en kleinbedrijf krijgt maximaal 30% en een grootbedrijf maximaal 20% van de meerkosten. Onze eenvoudige rekentool helpt je om precies te berekenen hoeveel subsidie jouw bedrijf kan ontvangen.

Bekijk hieronder een voorbeeld berekening voor een fictief bedrijf op basis van onze SG10, een 500KWh energieopslagsysteem, perfect voor op de bouwplaats:


We delen graag 3 tips om jouw kansen op succes bij het aanvragen van SSEB-subsidie te vergroten:

  1. Eerst aanvragen, dan investeringsverplichting aangaan: Zorg ervoor dat je de subsidie aanvraagt voordat je een investeringsverplichting aangaat. Het contract voor aankoop met een leverancier moet pas definitief worden na de toekenning van de subsidie.
  2. Wees er snel bij: Met de groeiende interesse in emissieloos bouwen is het van belang om snel te handelen. Vraag een offerte aan en dien deze zo snel mogelijk in om geen subsidie te missen.
  3. Krijg meer subsidie voor een grotere batterij: Grotere batterijen komen in aanmerking voor meer subsidie. Let wel op de bovengrens van de subsidie, die maximaal 300.000 euro per bouwmachine en 1 miljoen euro per onderneming per jaar bedraagt.

Wacht niet langer en neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte om te profiteren van deze subsidiemogelijkheden.

Precies weten hoeveel subsidie jij kan krijgen?
Gebruik onze simpele rekentool hieronder!

Share the Post:

Related Posts

Scroll to Top